Zes bijzondere voedingsmiddelen die goed zijn voor je lichaam
Vandaag de eerste tip in een reeks van 6.
Vette vis
Vette vis (haring, makreel, sardientjes, zalm, forel en paling) beschermt de hersenen. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek waarbij Zutphense mannen van middelbare leeftijd regelmatig vette vis aten. Zij kregen daardoor minder vaak hart- en vaatziekten en de ziekte van Alzheimer. Vette vis blijkt de achteruitgang van het geheugen tegen te gaan. Vette vis bevat omega-3-vetzuren en die zijn erg belangrijk voor het menselijk brein. Per dag zouden we 450 milligram (mg) visvetzuren moeten binnenkrijgen. Dat lukt al met een of twee porties vette vis per week. Eet daarom bijvoorbeeld makreel op brood, snack tussendoor een. Geen visliefhebber? Visoliecapsules met vooral omega-3-vetzuren zijn een goed alternatief. Morgen kun je voor de volgende voedingstip terecht op www.athleta-projecten.
Bron: www.gezondheidsnet.nl
Geef een reactie